Kundalini Yoga

YogiBhajan
“Kundalini Yoga is…a practice of experience of a person´s own excellence which is dormant and which is awakened”.
– Yogi Bhajan 

Kundalini Yoga – yoga of awareness

Kundalini yoga som undervist af Yogi Bhajan er en yoga teknologi der anvender en unik kombination af fysiske kropsøvelser, meditation, mantra og åndedrætsteknikker. Anvendelsen af disse teknikker aktiverer effektivt kroppens energisystemer (meridianer og chakraer) og øger kroppens naturlige energiflow. Kroppens kirtelsystem og nervesystem afbalanceres og styrkes der med en udrensende, vitaliserende og helende virkning styrker krop, sind og ånd.
Kundalini Yoga er en oplevelsesorienteret yogaform med fokus på indre nærvær.

Opbygningen af et kundalini yogahold er altid den samme over hele verdenen, men yogasættet kan variere:

Tune ind med Adi Mantra: ONG NAMO GURU DEV NAMO
Pranayam (åndedrætsteknikker)
Opvarming
Kriya (sæt af øvelser)
Afspændning
Meditation
Afslutning med “Long Time Sun” sang/bøn

Kundalini yoga er en hellig oplevelsesbaseret overført videnskab der længe blev holdt skjult indtil Yogi Bhajan, Yogimester i Kundalini Yoga, introducerede Kundalini Yoga til Vesten (USA) i 1969. Sidenhen er denne yogaform ekspanderet ud til resten af Europa og er netop i disse dage for alvor ved at finde sit indtog i Danmark med den første yogalæreruddannelse i kundalini yoga i 2012 og to nye fra oktober 2013. Internationalt er Kundalini Yoga meget populært pga. dens positive dybe indvirkning på krop, sind og ånd.

Yoga teknologien er meget mere end de fysiske og psykiske positive effekter der opnås ved brug af teknikkerne. Det er i virkeligheden en teknologi der højner bevidsthed.

Jo mere bevidsthed vi rummer jo mere lys kan der kastes på de begrænsninger der ligger gemt i det ubevidste og som holder os tilbage fra at være den vi i virkeligheden er.

Kundalini yoga teknologien er med til at gøre os mere bevidste om vores sande Selv og det unikke kreative potentiale som vi alle hver især indeholder. I virkeligheden har vi allerede alt hvad vi har brug for indeni i os selv. Yogaens teknikker er et fantastisk redskab til at få udfoldet vores egen indre kræfter, rigdomme og visdom.

Og mest af alt så er yoga noget der skal opleves før det kan forståes fuldstændigt.

“Knowledge does not become true wisdom until you experience it, with your heart and your entire being, when it becomes part of your personal experience”.                                     Yogi Bhajan – The Aquarian Teacher


images

Skriv et svar